Preventie in het kraambed

Preventie coach

In het kraambed

Wie de bevalervaring op tijd aandacht geven voorkomt veel leed.

In de eerste periode na het krijgen van het kind speelt er veel in het leven van het gezin. Zij is bezig met het haar nieuwe proces (moederschap) en tegelijkertijd kan zij zich verscheurt en soms zelfs verloren voelen in haar bevalervaring.

Echter vanuit de wetenschap weten we dat 20% van de vrouwen een traumatische bevalervaring hebben gehad. Omdat het kind haar nodig heeft is het wegdrukken van wat ervaren is een veel gebruikte en invoelbare strategie. De bevalervaring wordt naar de achtergrond verdrongen en volledig overgenomen door de moederrol. Met het verstrijken van de tijd verdwijnt de noodzaak van het aankijken van de bevalervaring. Toch presenteert de ervaring en het bijbehorende gevoel zich wanneer het de kans krijgt, soms zelfs op onverwachte momenten jaren na dato.


Het op tijd aandacht geven, oordeelloos en liefdevol aan haar bevalervaring levert voordeel op voor het gehele gezin. Zo krijgen wij en zij zich op haar helingsproces. Dit helingsproces staat centraal in de training Preventie in het Kraambed. En ook nu leer je werken met een coaching tool dat als hulpmiddel gebruikt wordt ten behoeve van het gesprek.


Wat krijgen cursisten?

  • Een interactieve geheel verzorgde door de KNOV geaccrediteerde training (in aanvraag)
  • Het coaching Tool : De Bevalling Ervaring Score (BES) met Handleiding


Locatie: Vlaardingen/ Rotterdam of Oldenzaal


Kosten: 225 incl BTW (indien bij mij op locatie).

Misschien is dit ook wat

VOOR JOU?

Training geboorteplan (Meadiarium)


Ik zie liever meer dan de wens, ik zie graag meer van de mens.De meeste geboorteplannen die nu rouleren gaan vooral over wensen en plannen. Er kan echter zoveel meer met een geboorteplan mits deze ook over de mens zelf gaat.

Woman's mindset (Puur pijn )


Wie inzicht heeft in de zwangere haar mindset en het bespreekbaar maakt doet aan actieve preventie. Het is de kunst voor beide partijen (vrouw en zorgverlener) om niet te verzanden in weerstand of onbegrip waardoor het gesprek stroef verloopt.