Geboorteplan

Geboorteplan
Joúw geboorteplan

Een geboorteplan schrijf je om er voor te zorgen dat je verloskundige, je gynaecoloog, je kraamverpleegkundige en kraamverzorgende, je horen en zien kan zijn ten tijde van de bevalling. De toegevoegde waarde van jouw geboorteplan is afhankelijk van wat je erin opneemt. In een persoonlijk geboorteplan sta jij als vrouw centraal. Het gaat om verwachtingen, behoeften en daarmee de persoonlijke zorg die je nodig hebt.


Als verloskundige met heel wat jaartjes ervaring weet ik dat een persoonlijk geboorteplan de meeste waarde voor jou heeft. Ik weet ook dat een dergelijk geboorteplan inzicht, denkwerk en tijd kost.


Om het makkelijker te maken heb ik het “Meadiarium - het meest persoonlijke geboorteplan” ontwikkeld. Dit werkboek gaat het over jou als vrouw en je zorgbehoeften, zowel tijdens de zwangerschap, de bevalling en in het kraambed.


De bedoeling van dit werkboek is om je te helpen om betekenisvolle woorden te geven aan zorgverleners.


Uiteindelijk zal het je lukken om in 2 A-4tjes je persoonlijk geboorteplan te schrijven. Zij die met het werkboek aan de slag gaat, heeft een prachtig naslagwerk om later zelf terug te lezen of om het mee te geven aan het kindje dat je nu draagt.

Misschien is dit ook wat

VOOR JOU?

Zwangerschap cursus


De lichamelijke voorbereiding op het krijgen van een kind regelt je lichaam helemaal zelf. Of je nou wakker bent of slaapt, zorgen maakt of piekert, het kind in je buik groeit en je lichaam maakt zich klaar maakt voor de bevalling.

Privé Coaching


Soms worstel je zo met vraagstukken en vindt je het moeilijk om bij je eigen levenswijsheid te komen. Als coach zoek ik samen met je naar de blokkade tussen jou en je zelfhelend vermogen